ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ένας από τους Μεγαλύτερους και πιο σεβαστούς Δάσκαλους του Μοναστηριού Σαολίν, ήταν ο Σεβάσμιος Δάσκαλος Σι Ντε Τσαν [Kιν.: shìdéchán fǎshī 释德禅法师 | 1907 ~ 1993 K.E.], διάσημος για τις γνώσεις του στις Πολεμικές Τέχνες, την Ιατρική και τη βοτανολογία, μα πάνω από όλα για την Βουδική του χάρη και την αφοσίωση του. Ο Μεγάλος Δάσκαλος γεννήθηκε την 5η μέρα του 10ου μήνα της χρονιάς του Πρόβατου του κύκλου Ντινγκ Ουέϊ [Kιν.: dīngwèi 丁未], το 2450ΒΕ, δηλαδή στις στις 10 Νοεμβρίου του 1907, στη πόλη Τσενγκ Γκουάν [Kιν.: chéngguān…
Λόγω πληθώρας ερωτημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Εξ αιτίας της επιβεβαιωμένης καταστρατηγήσεως των όρων χρήσης, ακόμα και κατά παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Συγγενικών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικών Θεμάτων από κάποια πρόσωπα τα οποία δεν σέβονται τα Πνευματικά Δικαιώματα και τον κόπο των άλλων, ούτε τους κανόνες συμπεριφοράς στο Ελληνικό Διαδίκτυο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πρόσβαση στην βασική μας αρθρογραφία, μόνο στα εγγεγραμμένα Μέλη μας.
Λυπούμαστε ιδιαιτέρως που εξαναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να γνωστοποιήσουμε μία τέτοια απόφασή μας. Ζητούμε την κατανόηση των ειλικρινών και πραγματικών φίλων μας. Όπως είναι ευνόητο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις εις βάρος μας αυθαιρεσίες και την υφαρπαγή του κόπου μας από κάποιους.
Αποδεικνύεται ότι κάποια πρόσωπα έχουν συνηθίσει ατιμώρητα να καπηλεύονται για ίδιο όφελος τον κόπο τρίτων ή με περισσή έλλειψη αυτογνωσίας θεωρούν τον εαυτό τους "δημιουργό" όταν εμφανίζουν τις ιστοσελίδες τους με αυθαίρετες και άκριτες υποκειμενικές επισημάνσεις ή "εμπλουτίζοντας" το περιεχόμενό τους με κείμενα τα οποία δεν είναι προϊόν αυθεντικής δικής τους δημιουργίας.
Τέλος, τέτοια πρόσωπα αποδεικνύουν πόσο εξοργιστικά τεραστίων διαστάσεων είναι η περιφρόνηση προς τους γραπτούς και άγραφους νόμους της κοινωνίας μας, αλλά και η αδυναμία αντιλήψεως της ζημιάς που προξενούν με τις ασύδοτες πράξεις τους.
Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Οποιαδήποτε αντιγραφή άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr δεν επιτρέπεται συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού.
Η παρούσα σελίδα [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.
H κατασκευή του Ναού Σαολίν, είναι ένα εξαίσιο δείγμα της Κινέζικης αρχιτεκτονικής πολλών αιώνων. Όσοι έχουν επισκεφτεί το αρχαίο Μοναστήρι αισθάνονται πραγματικά πως βρίσκονται σε άλλη εποχή και βιώνουν ένα κομμάτι της `Κινέζικης ιστορίας. Η εσωτερική περιοχή του ναού είναι…