ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο Ντα Τζου Χουέ Κο [Kιν.: dàzǔ Huìkě 大祖 慧可 | 487~ 593 Κ.Ε.] ήταν ο 2ος Πατριάρχης του Βουδισμού Τσαν [Kιν.: chánzōng fójiào 禅宗佛教], μαθητής του Δασκάλου Μπόντι Ντάρμα [Kιν.: Pútídámó 菩提达摩] και 29ος Πατριάρχης του Βουδισμού μετά το Βούδα. Όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους Πατριάρχες του Τσαν, πολύ ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές στο ευρύ κοινό για τη ζωή του. Η πιο παλιά σχετική αναφορά γίνεται στο «Βιογραφίες των Διαπρεπών Μοναχών» [Kιν.: Gāo Sēng Zhuàn 高僧傳] που γράφτηκε το 519Κ.Ε. από τον Μοναχό Χούϊ Τζιάο…
Λόγω πληθώρας ερωτημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Εξ αιτίας της επιβεβαιωμένης καταστρατηγήσεως των όρων χρήσης, ακόμα και κατά παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Συγγενικών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικών Θεμάτων από κάποια πρόσωπα τα οποία δεν σέβονται τα Πνευματικά Δικαιώματα και τον κόπο των άλλων, ούτε τους κανόνες συμπεριφοράς στο Ελληνικό Διαδίκτυο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πρόσβαση στην βασική μας αρθρογραφία, μόνο στα εγγεγραμμένα Μέλη μας.
Λυπούμαστε ιδιαιτέρως που εξαναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να γνωστοποιήσουμε μία τέτοια απόφασή μας. Ζητούμε την κατανόηση των ειλικρινών και πραγματικών φίλων μας. Όπως είναι ευνόητο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις εις βάρος μας αυθαιρεσίες και την υφαρπαγή του κόπου μας από κάποιους.
Αποδεικνύεται ότι κάποια πρόσωπα έχουν συνηθίσει ατιμώρητα να καπηλεύονται για ίδιο όφελος τον κόπο τρίτων ή με περισσή έλλειψη αυτογνωσίας θεωρούν τον εαυτό τους "δημιουργό" όταν εμφανίζουν τις ιστοσελίδες τους με αυθαίρετες και άκριτες υποκειμενικές επισημάνσεις ή "εμπλουτίζοντας" το περιεχόμενό τους με κείμενα τα οποία δεν είναι προϊόν αυθεντικής δικής τους δημιουργίας.
Τέλος, τέτοια πρόσωπα αποδεικνύουν πόσο εξοργιστικά τεραστίων διαστάσεων είναι η περιφρόνηση προς τους γραπτούς και άγραφους νόμους της κοινωνίας μας, αλλά και η αδυναμία αντιλήψεως της ζημιάς που προξενούν με τις ασύδοτες πράξεις τους.
Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Οποιαδήποτε αντιγραφή άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr δεν επιτρέπεται συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού.
Η παρούσα σελίδα [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.
Με την ανάπτυξη του Σαολίν Κουνγκ Φου [Κιν.: Shàolín gōngfu 少林功夫] και την ανάγκη των Μοναχών να ανταποκρίνονται στο πεδίο της μάχης, το “πλατύ σπαθί" [Κιν.: dāndāo 單刀] έγινε ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα όπλα. Προς το τέλος της δυναστείας των Μινγκ, τα πλατιά σπαθιά του Σαολίν χρησιμοποιούνταν…